Σεμινάριο Ανανηπτών ΚΑΡΠΑ: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Ημερίδα για τον Καρκίνο του τραχήλου της Μήτρας και του Καρκίνου του προστάτη. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στην Σκάλα το  Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 για την ενημέρωση του κόσμου πάνω στα θέματα «καρκίνος του τραχήλου της μήτρας» και «καρκίνος του προστάτη».

Εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής στη Μυρτιά και στο Έλος: στις 20 - 21 Ιανουαρίου 2012, οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις σακχαρώδους διαβήτη, αρτηριακής υπέρτασης, δυσλιπιδαιμίας και οστεοπόρωσης.

Διημερίδα "Πρόληψης & Προάγωγής Υγείας": στις 13 και 14 Ιουλίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Κροκεών, στα πλαίσια τις Δοημερίδας, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις που αφορούσαν το μελάνωμα και τον καρκίνο του μαστού.

Ημερίδα με θέμα τον "Καρκίνο Μαστού": στις 13 Μαρτίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με σκοπό να ενημερώσει το ακροατήριο, σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής στις Κροκεές και στο Δαφνί: στις 2-3 Δεκεμβρίου, οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις σακχαρώδους διαβήτη, αρτηριακής υπέρτασης, δυσλιπιδαιμίας και οστεοπόρωσης.

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής: τον Ιούλιο του 2009 εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ένα τρίμηνο πρόγραμμα τηλεϊατρικής. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στις εξετάσεις ηλεκτροκαρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, μέτρηση οξυγόνου και αρτηριακής πίεσης.

Ημερίδα με Θέμα το "Μελάνωμα": στις 30 Ιουνίου 2012 διεξήχθησαν ομιλίες σχετικά με τα αίτια, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος, από ειδικευμένους ιατρούς του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Ακολούθησε δωρεάν κλινική - δερματοσκοπική εξέταση.

Ημερίδα με θέμα το Μελάνωμα: τον Μαΐο του 2009, πραγματοποιήθηκε ομιλία και κατατοπιστική ενημέρωση για τα αίτια, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος. Μετά την ομιλία, οι δημότες που παρευρέθησαν υποβλήθηκαν στη σχετική εξέταση.

Εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής στα Νιάτα: την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, στο Αγροτικό Ιατρείο Νιάτων διενεργήθηκαν δωρεάν εξετάσεις μέτρησης σακχάρου στο αίμα και οστικής πυκνότητας.

Τεστ Παπανικολάου: τον Απρίλιο του 2009 πραγματοποιήθηκε η εξέταση (τεστ) Παπανικολάου στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων.

Eξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής στο Βρονταμά : τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Βρονταμά, διεξήχθησαν εξετάσεις μέτρησης σακχάρου στο αίμα και μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Πρόγραμμα Eξετάσεων: από το Φεβρουάριο έως το Μάρτιο 2009 υλοποιήθηκε στα Τ.Κ. Στεφανιάς, Λεήμονα, Φιλίσι, Περιστέρι, Γράμμουσα και Βρονταμά. Οι δημότες εξετάζονταν καθημερινά για μέτρηση αρτηριακής πίεσης, τριγλυκερίδια, σάκχαρο, χοληστερίνη και μέτρηση οξυγόνου στο αίμα.

Εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής στην Απιδιά και στον Άγιο Δημήτριο: την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου στις T.K. Απιδέας και Αγίου Δημητρίου, οι δημότες υποβλήθηκαν δωρεάν σε εξετάσεις σακχαρώδους διαβήτη, δυσλιπιδαιμίας και οστεοπόρωσης.

Εξέταση Σκολίωσης στα Δημοτικά Σχολεία: στις 28 Φεβρουαρίου 2009, παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε έλεγχο σκολίωσης.

Διημερίδα με Θέμα την «Αντιμετώπιση του Πόνου»: στις 9 και 10 Μαρτίου 2012, στα πλαίσια της Διημερίδας συζητήθηκε το θέμα της επεμβατικής διαχείρισης πόνου και των μεθόδων αντιμετώπισής του, καθώς και δωρεάν κλινική εκτίμηση των "ασθενών με πόνο".

Εξετάσεις Ορμονών Αίματος και Ψηλάφηση Θυρεοειδούς: στις 31 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2009, στην Τ.Κ. Βρονταμά, οι δημότες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις oρμονών αίματος και ψηλάφηση θυρεοειδούς.

Εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής σε Στεφανιά και Γλυκόβρυση: στις 17-18 Φεβρουαρίου 2012, οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις σακχαρώδους διαβήτη, αρτηριακής υπέρτασης και οστεοπόρωσης.

Ημερίδα με θέμα την Οστεοπόρωση: στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2008, οι δημότες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα αίτια εμφάνισης της οστεοπόρωσης, την πρόληψη αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισής της.