Δημοτική Ενότητα Σκάλας

Η Δημοτική Ενότητα Σκάλας βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νομού Λακωνίας. Απέχει 38 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και έδρα της Δημοτικής Ενότητας είναι η Σκάλα. Καταλαμβάνει έκταση 134,3 Km2 και περιλαμβάνει τα χωριά Βρονταμά, Στεφανιά, Περιστέρι, Λεήμονα, Γράμμουσα (Αμπελοχώρι), Άγιο Γεώργιο (Πανηγυρίστρα), Φιλήσι, Σούλι, Άγιοι Ταξιάρχες και Τρίνησα.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Έλους

H Δημοτική Ενότητα Έλους βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νομού Λακωνίας, στα βόρεια παράλια του Λακωνικού κόλπου. Καταλαμβάνει έκταση 140,6 Km2, έδρα της είναι ο Βλαχιώτης και περιλαμβάνει τα χωριά Κάτω Γλυκόβρυση, Έλος, Μυρτιά, Άγιος Ιωάννης, Αστέρι, Γούβες, Μακρινάρα, Άγιος Ανδρέας και Άνω Γλυκόβρυση.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Νιάτων

Η Δημοτική Ενότητα Νιάτων βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Νομού Λακωνίας, στα νότια του όρους Πάρνωνα και καταλαμβάνει την έκταση των 181,6 Km2. Έδρα της Δημοτικής Ενότητας είναι ο Άγιος Δημήτριος και σε αυτήν περιλαμβάνονται τα χωριά Νιάτα, Απιδιά και Κρεμαστή.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Γερονθρών

H Δημοτική Ενότητα Γερονθρών βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Λακωνίας, στους πρόποδες του Πάρνωνα. Απέχει 39 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σπάρτης και σε υψόμετρο 300 μέτρων τοποθετείται η έδρα της Δημοτικής Ενότητας, το Γεράκι. Η Δημοτική Ενότητα καταλαμβάνει έκαστη 236,8 Km2 και περιλαμβάνει τα χωριά Αλεποχώρι, Καλλιθέα, Καρίτσα, καθώς και τον οικισμό Βελωτά.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Κροκεών

H Δημοτική Ενότητα Κροκεών βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νομού Λακωνίας, μεταξύ των βουνών Ταϋγέτου και Πάρνωνα και σε απόσταση επτά περίπου χιλιομέτρων από το Λακωνικό κόλπο. Έδρα της Δημοτικής Ενότητας είναι οι Κροκεές και περιλαμβάνει τα χωριά Δαφνί, Κουμνιάνοι, Βασιλάκι, Λάγιο, Φάρο, Βαλτάκι, Γλώσσα και τον οικισμό Ασήμι.

Περισσότερα...