Βοτανικός Κήπος του Ιπποκράτη

Την είσοδο της πόλης της Σκάλας κοσμεί ο Βοτανικός Κήπος του Ιπποκράτη. Ένα έργο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος εκτάσεως περίπου τεσσάρων στρεμμάτων. Το περίφημο πάρκο - Βοτανικός Κήπος του Ιπποκράτη περιλαμβάνει διάδρομο περιπάτου, χλοοτάπητα, δέντρα, θάμνους και κυρίως φυτά, τα οποία χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για θεραπευτικούς σκοπούς.

Περισσότερα...

Επιδαύρειο Θέατρο Βλαχιώτη

Το Επιδαύρειο Αμφιθέατρο στο Λόφο του Προφήτη Ηλία στο Βλαχιώτη, ολοκληρώθηκε το 2003. Πρόκειται για ένα «κόσμημα» μοναδικής αισθητικής, χωρητικότητας 1250 θέσεων, με πανοραμική θέα στη λακωνική πεδιάδα. Στο ανοιχτό Επιδαύρειο Αμφιθέατρο Βλαχιώτη διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις...

Περισσότερα...

Μαρκοπούλειο Αμφιθέατρο Κροκεών

Το Μαρκοπούλειο Αμφιθέατρο κατασκευάστηκε από κροκεάτη λίθο. Συγκεκριμένα, ο λιθόστρωτος διάδρομος, το αστέρι στο κέντρο της σκηνής και οι κερκίδες. Μικρό μέρος κατασκευάστηκε από διαφορετική πέτρα. Απέναντι στέκει ο Ταΰγετος, περήφανος και αγέρωχος, όπου από τη θέση που βρισκόμαστε, φαίνεται σαν να τον έχει δουλέψει ανθρώπινο χέρι.

Περισσότερα...